conv-hero-bg

Tijd is ons belangrijkste ingrediënt

Unieke receptuur voor complexe smaakontwikkeling

Tijd heeft een bijzonder effect op oude kaas. Tijd zorgt ervoor dat binnenin de kaas eiwitten worden gesplitst in de smaakcomponenten zoet, bitter en umami. Belangrijk hierbij is dat kaas de tijd heeft om onder ideale omstandigheden te rijpen. Alleen dan krijgt De Rotterdamsche Oude de kenmerkende aroma’s, uitgesproken smaken en het unieke karakter.

Onze recepturen zijn uiteraard geheim, maar over de rijpingstijd zijn we transparant: de exacte rijpingsweken vind je namelijk terug op de kazen zelf én op de etiketten.

Unieke receptuur
De recepturen van De Rotterdamsche Oude zijn speciaal afgestemd op de rijpingstijd. Dat houdt in dat onze receptuur alleen geschikt is voor oude kaas. Aan de basis van oude kaas staat meestal een receptuur dat voor jonge tot en met oude kazen gebruikt wordt. Omdat het gevaar ontstaat dat er bij dergelijke recepturen bij oude kazen een negatieve smaak ontstaat, heeft De Rotterdamsche Oude eigen recepturen ontwikkeld.

Optimale rijping

De recepturen van De Rotterdamsche Oude zijn speciaal afgestemd op de rijpingstijd. Dat houdt in dat onze receptuur alleen geschikt is voor oude kaas. Oude kaas wordt meestal gemaakt met een receptuur dat voor jonge tot en met oude kazen gebruikt wordt. Omdat het gevaar ontstaat dat er bij dergelijke recepturen bij oude kazen een negatieve smaak ontstaat, heeft De Rotterdamsche Oude eigen recepturen ontwikkeld.

De Rotterdamsche Oude voor foodprofessionals

  • Assortiment, verpakkingen en bestelhoeveelheden afgestemd op jouw professionele wensen
  • Geen concessie aan kwaliteit: altijd het hele kaaswiel als uitgangspunt van de diverse bestelhoeveelheden
  • Altijd de gewenste rijpingsleeftijd op voorraad
  • Aantrekkelijke marges en optimale service
  • Inspiratie en professionele ondersteuning
society-img

Neem contact op

Vragen of opmerkingen? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op

Tijd is ons belangrijkste Ingrediënt

Unieke receptuur als basis voor complexe smaakontwikkeling

Ons verhaal