Tijd is ons belangrijkste Ingrediënt
Unieke receptuur als basis voor complexe smaakontwikkeling
Onze overtuiging
Het verhaal van De Rotterdamsche Oude begint in de jaren negentig van de vorige eeuw. In die tijd was er in het foodservicekanaal nauwelijks kwalitatief hoogwaardige oude kaas te krijgen. Voornamelijk restaurants moesten het doen met zogenaamde foliegerijpte kaas: kaas zonder korst en in blokvorm. Zo’n kaas kon je weliswaar makkelijk snijden en raspen, maar de smaak was ondermaats – vonden veel restaurateurs én kaaskenners.
Zie hier de ontstaansreden van ons merk De Rotterdamsche Oude. We richtten ons merk op met een duidelijke focus op uitmuntende oude kaas voor kritische horecaondernemers. Logisch dat onze kaas bijvoorbeeld altijd uit het hele kaaswiel wordt gesneden: zo’n wiel staat garant voor de beste rijpings- en smaakkwaliteit.
Aan de ontwikkeling van ons assortiment oude kaas liggen bijzondere recepturen ten grondslag. Deze recepturen zijn speciaal afgestemd op de rijpingstijd en zijn dus ook alleen geschikt voor het rijpen van oude kaas. Het resultaat is oude kaas met uitgesproken complexe aroma’s en intense smaken. Deze eigenschappen worden nog eens versterkt door de bijzondere rijpingscondities van De Rotterdamsche Oude. Zo rijpt onze kaas in een rijpingsklimaat waarin de balans tussen luchtvochtigheid en temperatuur zorgt voor de exacte natuurrijping zoals we die in Nederland kennen. Dit zorg voor nóg meer smaakconcentratie.
We kunnen nog veel meer vertellen over ons merk en ons streven naar kwalitatief goede oude kaas. Dat doen we dan ook graag! Neem voor meer informatie en inspiratie gerust contact met ons op. Maar dat onafhankelijke (vak)jury’s onze kazen weten te waarderen zegt natuurlijk nog veel meer over de smaak en kwaliteit van onze kaas.
Zo werd De Rotterdamsche Oude 55 weken in 2019 bekroond tot beste oude Goudse kaas ter wereld op het Wereldkampioenschap voor kazen in Wisconsin, de grootste kaas-, boter-, en yoghurtwedstrijd ter wereld. In het jaar daarop werd de 55 weken gerijpt tijdens de Gouda Cheese Awards uitgeroepen tot de állerlekkerste Gouda 48+ oud van Nederland. Tot slot beloonde in 2021 een culinaire vakjury van 200 prestigieuze chefs en sommeliers tijdens de Superior Taste Awards zowel De Rotterdamsche Oude 55 weken als de 100 weken met de maximale drie sterren. Samen vormen deze waarderingen de bevestiging dat wij gaan voor de meest perfecte smaak voor oude kaas. En nogmaals: met die doelstelling zijn we ons kaasmerk De Rotterdamsche Oude gestart.
Superior Taste Awards 2021
Wereldkampioenschap voor kazen
Gouda Cheese 2020
Unieke receptuur als basis voor complexe smaakontwikkeling
Onze overtuiging