Over oude kaas valt heel wat te vertellen. En dat doen we dan ook graag! Op deze pagina vind je regelmatig nieuwe blogs van foodprofessionals uit de wereld van horeca, fast service, catering en kaasproducenten.
Vol en romig met een lichte kristalvorming. Met een subtiel nootaroma en een klein zoetje in de smaak.
Deze kaas heeft een iets donkerder zuivel dan de 36 weken oud. De smaken zijn uitgesproken robuust en krachtig.
De ‘overjarige’ De Rotterdamsche Oude heeft intense, complexe aroma’s en een zuivere en lang aanhoudende pittige smaak.
Een heerlijke stevige geitenkaas met een milde maar rijke smaak. Vol en romig met een crème-wit zuivel.
Onze oude kaas heeft tijd nodig om oud te worden. Dat klinkt logisch. Maar er komt heel wat bij kijken. Het goed laten rijpen van kaas is een samenspel van receptuur, rijpingsklimaat, vakmanschap en inderdaad: tijd.
De smaakdiversiteit van onze oude kazen is hoe dan ook het resultaat van zorgvuldige rijping. Onze recepturen zijn uiteraard geheim, maar over de rijpingsperiode zijn we transparant: de exacte rijpingsweken vind je namelijk terug op de kazen zelf én op de etiketten.
Meer over ons
Superior Taste Awards 2021
Wereldkampioenschap voor kazen
Gouda Cheese 2020