Soort kaas: De Rotterdamsche Oude geitenkaas
Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal: voor 5 salades
Dit recept is gemaakt met:
400 gr gemengde sla
200 gr De Rotterdamsche Oude geitenkaas
1 pot De Rotterdamsche Oude babyvijgjes op port
120 gr walnoten
De Rotterdamsche Oude vijgen-dadel balsamico
Peper en zout
100 ml extra vierge olijfolie
2 citroenen
Stap 1: Snijd de babyvijgjes in vieren en de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de olijfolie met het sap en rasp van de citroenen en kruid met zout en peper. Was de sla en scheur eventueel in wat kleinere stukken. Rooster de walnoten.
Stap 1: Doe de gemengde sla in een schaal en voeg de dressing toe. Hussel door elkaar en voeg een portie toe op een bord en leg de vijgjes, walnoten en geitenkaas op de sla.
Stap 2: Giet een beetje vijgen-dadel balsamico over de salade.