DSC00413-600x600-1.jpeg
Terug naar recepten

Frisse lente salade

Soort kaas: De Rotterdamsche Oude geitenkaas

Type gerecht: Voorgerecht

Aantal: voor 5 salades

Dit recept is gemaakt met:

geitenkaas

Ingrediënten

300 g groene asperges  
Neutrale olie 
105 gr doperwten (vers of bevroren)
100 gr De Rotterdamsche Oude geitenkaas 28 weken
100 gr gemengde salademix 
2 eetl. vijgen-dadel balsamico 
Vers gemalen zwarte peper en zout 
60 gr geroosterde pecannoten 
30 gr gedroogde cranberry’s 

Mise-en-place

Stap 1: Verwijder de eventuele houterige onderkanten van de asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen. Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster de groene asperges 5 minuten terwijl je af en toe met de pan husselt. Voeg na 5 minuten een klein scheutje neutrale olie toe en rooster een laatste 2 minuten.  

Stap 2: Blancheer de erwten 3 minuten en giet af. Spoel ze meteen af met koud water. Zo behouden ze hun bite en kleur.  

Stap 3: Rasp of snijd plakjes van de geitenkaas.  

Bereiding

Stap 1: meng de salade met de kaas, asperges, erwtjes, cranberry’s en noten. Maak af met dressing en breng op smaak met zout en peper, presenteer op een bord en serveer. 

Print dit recept

Recept opslaan als PDF

Download als PDF