f58c1f9f-540f-4d1e-9e09-78a192fe9320-1.jpeg
Terug naar recepten

Gegratineerde oesters met oude kaas

Soort kaas: De Rotterdamsche Oude 100 weken

Type gerecht: Borrel recepten

Aantal: voor één dozijn oesters

Dit recept is gemaakt met:

100-weken

Ingrediënten

12 oesters
50 gr roomboter
100 gr panko of broodkruim
150 gr De Rotterdamsche Oude 100 weken
Versgemalen peper
1 citroen 

Mise-en-place

Stap 1: Open de oesters voorzichtig met het oestermes. 

Stap 2: Verwarm de boter in een steelpannetje op laag vuur.  Meng de boter door de panko of broodkruim. Meng goed met je handen. 

Stap 3: Rasp de kaas in een aparte kom. Voeg wat versgemalen peper toe en roer door. 

 

Bereiding

Stap 1: Leg de oester met de schelp naar beneden op een bakplaat. Voeg een beetje kaas en vervolgens een eetlepel broodkruim toe. Bak 8-10 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin en krokant is.  

Stap 2: Serveer met wat verse citroen. 

Print dit recept

Recept opslaan als PDF

Download als PDF